E-pistol(a)

Dragul meu prieten,

Nu-ti mai spun povesti in gand de cand mi-am putut asuma ultima lucire taioasa a privirii tale. Inainte te imaginam cald si bland, rareori asprimea-ti imi parea mai mult ca o dojana hotarata sa dea roade. Credeam orbeste in judecatile tale pentru care, evident, ar fi trebuit sa scormonesc in trecut dupa intamplari care sa le justifice. Naivitatea e precum un magnet enorm, atrage dupa ea cele mai imposibile fantasme, o maiastra a seductiei. Nu i-am rezistat nici eu.

Intr-un anume fel ma bucur ca m-a ingenuncheat. Ce-as fi fost astazi fara ea? In ce oceane mi-as fi mai fi scaldat cuvintele? N-ar fi fost ele condamnate sa se rostogoleasca brutal, intepenindu-se apoi in cine stie ce minte ingusta? Stiu ca tu poti intelege aceste lucruri. Intotdeauna m-ai lasat sa cred ca nu exista ziduri pe care sa nu le poti sparge, deci nici inimi pe care sa nu le fi strapuns. Spre deosebire de tine, eu tot mai cautam in zarea intalnirilor spre linia sinceritatii si ma-nbufnam copilareste cand tu treceai nepasator peste toate pietrele (ne)filosofale  puse-n drum de jucatorii nevazuti. Diferentele au facut din noi ceea ce suntem azi. Tu, un cuceritor inventat in camarile stravechi ale umanitatii, eu, o povestitoare pierduta intre acele de patefon ale tinerilor pe care tu n-ai mai apucat sa ii cunosti. Disparusesi cufundat intre unduirile timpului. Cand te-ai intors, acum, stiu c-ai gasit pe singurul raft neschimbat vocea mea cu tonalitati cand stridente, cand stinse. Pariasem pe vioiciunea ta, vesnic renascand in fata frumusetii cetatilor pe care le cauti inca febril.

Totusi, ti-am lasat acest scurt ravas pentru un singur motiv: cauta cu atentie, te rog, in firida din spatele inflexiunilor mele si lasa-ti amprenta verzui-intristata a irisului ca sa o pot gasi cand voi incepe iarasi sa cresc, de la capat. Foloseste-o cu incredere! E cutia postala a nerostirii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: