Durerea

“ Daca s-ar intoarce am merge la mare, asta i-ar face cea mai mare placere. Sunt convinsa ca oricum voi muri. Chiar daca vine, voi muri. Daca ar suna: <Cine e? – Eu (…)>, tot ce-as putea sa fac ar fi sa deschid si apoi sa mor.”

“ In continuare tot pe divan, langa telefon. Astazi, da, Berlinul va fi cucerit. Ni se va face acest anunt zilnic, dar astazi va fi cu adevarat sfarsitul. (…) Cand a batut de zece, dintr-odata, acasa, frica a revenit. Frica de tot. M-am trezit afara. Ridicasem brusc capul si apartamentul se schimbase, lumina lampii, si ea, devenise dintr-odata galbena. Si dintr-odata certitudinea, certitudinea in rafale: e mort. Mort. Mort. La douazeci si unu aprilie, a murit la douazeci si unu aprilie. Ma ridicasem si ma dusesem in mijlocul camerei. Se intamplase intr-o secunda. Bataia din tample disparuse. Nu mai e asta. Fata mi se descompune, se transforma. Ma descompun, ma transform. Nu e nimeni in camera in care ma aflu. Nu-mi mai simt inima. Groaza urca incet ca o indundatie, ma inec. Nu mai astept, atat imi este de frica. S-a sfarsit, s-a sfarsit? Unde esti? Cum sa aflu? Nu stiu unde se afla. Nu mai stiu nici unde ma aflu eu. Nu mai stiu unde ne aflam. Cum se numeste locul asta de-aici? Ce-i locul asta? Ce este cu toata povestea asta? Despre ce-i vorba? (…) Nu mai simt durere. Sunt pe punctul de a intelege ca nu mai exista nimic comun intre barbatul acesta si mine. Astept pe altcineva. Eu nu mai exist. Si-atunci, daca nu mai exist, de ce sa-l mai astept pe el? Deci sa astept pe altcineva, daca – mi face placere sa astept?”

 

(Marguerite Duras  – “Durerea”)

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

 1. Stefania Doriana
  Feb 08, 2011 @ 11:38:46

  Frumoase posturi ! De asemenea , ai un blog foarte interesant !

  Eu sunt o bloggerita incepatoare ( http://steff-doryanna.blogspot.com/ ) si as avea nevoie de putina promovare , sa ma integrez mai usor , in randul bloggerior scriitori !

  Daca esti interesat/a de o promovare reciproca a blogurilor noastre , prin bannare publicitare ,
  astept un mail ( doryanna_324@yahoo.com ) sau un post pe blogul meu !

  Mult succes in continuare !

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: