Still…

Cu nasul lipit de fereastra am privit cateva minute in sir in golul blocului de peste drum. Economia de spatiu l-a pus la douazeci de metri de locul in care ma aflu. Sunt zile in care apropierea aceasta ma sufoca, ma invadeaza, nu mai am nici un pic de intimitate. Deocamdata undeva intre noi un copac fara frunze asteapta. La fel ca mine, cred. Darnic in contemplarea lui cu dublu sens, de parca ar arunca o privire cand spre unii, cand spre ceilalti, se face punte intre blocuri si suflete.

Sau cel putin asa l-am imaginat eu, amintindu-mi.

Eram prin clasa a VI-a ori a VII-a. In afara apartamentului in care locuiam era de fiecare data libertatea. Eliberarea si apoi libertatea.  Stateam des la fereastra camerei mele si priveam minute in sir oamenii, casele lor. Alte case. Peste drum, la acelasi etaj cu al meu vedeam din cand in cand un baiat. Dupa cateva zile ne-am remarcat reciproc si ne-am asigurat ca stim amandoi ca suntem acolo. Ori de cate ori unul dintre noi avea nevoie de celalalt.

Intr-o zi, dupa un timp, a adus o boxa enorma aproape de fereastra si, trecand peste toate barierele formate din vecinii de bloc si, mai ales,de  furnicarul de pe trotuarul bulverdului, m-a privit in ochi – ce-nseamna sa crezi cu adevarat in ceea ce simti! – si-a apasat pe play-ul magnetofonului pe care nu l-am vazut niciodata.

Au urmat, mai tarziu, carti postale trimise din vacante, mesaje transmise prin prieteni comuni, discutii fata in fata. N-am retinut insa nimic din acest firesc care se instaleaza intre oameni, nu m-au interesat niciodata cuvintele lui, am pastrat vie doar amintirea acelui “Still loving you” care a imbratisat zeci de trecatori, pastrand pentru mine doar o simbolica mana intinsa, puntea dintre doi oameni.

Astazi, in blocul de vizavi e liniste. Alt bloc, alt oras, alte vremuri. Intre 2 si 5 dupa-amiaza si dupa ora 10 seara suntem obligati sa pastram linistea. Asta trebuie sa fie explicatia faptului ca oamenii nu-si mai canta unii altora.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: