Hawkening

The Hawkening e un experiment conceptual. Un blog pornit de la un cuvânt inventat – hawkening nu există în dicţionarul limbii engleze – pentru a reda cât mai fidel o stare şi un anume fel de a fi în lume. O stare de trezie a simţurilor, o conştienţă de sine şi, în egală măsură, un ochi deschis spre cunoaştere şi spre provocările ei. În esenţă, asta se vrea a fi şi definiţia blogului.

Conceptul blogului, pornit de la filmul “Ladyhawke”, nu a fost, desigur, decât un pretext pentru a dezvolta proiectul. O provocare creativă şi, poate, înainte de asta, un semn. Blogul va avea, însă, autonomia sa tematică şi expresivă. Conceptul are, în schimb, darul de a rafina bogăţia de sensuri a lui “hawkening”.

Întâi mi-a trecut prin minte cuvântul, ba nu, imaginea, iar mai târziu acesta s-a descompus în ceea ce probabil îl crease. “Hawkening” e o combinatie intre to hawk si awakening. Metaforic, e un fel de a scruta pătrunzător, de fi atent asemeni şoimului, de a observa şi a te observa, ce are la capătul celălalt revelaţia descoperirii de sine. Nu numai,  dar mai ales.

I-am luat pe blog alături de mine, în chip de rubrici, pe:

Navarre, pentru că a luptat până la capăt, fără să lase loc unui “prea târziu”. În Navarre too late veţi găsi ceva din lecţia acestui personaj.

The Mouse, pentru febrilitatea şi devotamentul pe care le-a pus în slujba iubirii altora, făcând-o posibilă. Recomandările cuprinse în “The Mouse” over vor împrumuta, sper, ceva din largheţea de a împărtăşi a simpaticului personaj din “Ladyhawke”.

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. ubiquus
  Feb 23, 2011 @ 20:36:02

  fain.
  îmi plac oamenii care-si creeaza lumi atunci când cele reale nu dau satisfactie (spun lumi reale, la plural, pentru ca e foarte posibil ca fiecare om sa-si aiba de fapt lumea lui reala – si asta sa fie cauza principala a neîntelegerilor noastre:)…
  …oamenii care-si creeaza notiuni si terminologii atunci când dictionarul devine prea ortodox si vocabularul prea constrângator…
  …si oamenii ce-si inventeaza alter-egouri (savuroase, ‘the mouse’ si ‘navarre’, ca sa vezi) atunci când -ultim afront- sinele da rateuri sau are nevoie de impulsionari alternative.

  prin urmare, îti doresc bafta în întreprinderea de awakening hawkian si ma apuc sa citesc postarile mai vechi. it’s navarre too late, isn’t it?

  Reply

 2. A Hawkening Lady
  Feb 24, 2011 @ 10:18:24

  Si cand ma gandesc ca tocmai facusem cu cateva zile inainte o lista cu “imi/nu-mi plac oamenii care” … 🙂
  “Despre cauza principala a neintelegerilor noastre” – cine se incumeta sa o astearna pe hartie?
  Cat despre lumea-aici-creata, mi se pare ca acesta este spatiul in care sunt pe cale sa imprietenesc toate lumile mele.
  Multumesc pentru urari!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: